07 mei 2019

Mini Teunissen-te Pas overleden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Mini Teunissen-te Pas​.


Mini Teunissen heeft aan de basis gestaan van het oprichten van Fokus en heeft zich 35 jaar lang voor Fokus ingezet. ​

 

Het begon met een klein groepje mensen en een uit Zweden overgewaaid goed idee: Fokus! Van dat kleine groepje maakte Mini Teunissen-te Pas deel uit. Ze werd lid van het bestuur van Fokus Nederland en later van Fokus Exploitatie, nog weer later werd ze -ook al weer heel lange tijd – voorzitter van de raad van toezicht. Ze stond aan de wieg en heeft Fokus zien uitgroeien tot een organisatie met bijna 100 projecten en meer dan 2.500 medewerkers.

 

De beginperiode was er één van actievoeren, om in Den Haag politici warm te maken voor een passende regelgeving bij het concept. Tegen veel verdrukking in kwam dat voor elkaar. En maken we nu nog steeds gebruik van het in de Tweede Kamer gewekte enthousiasme voor, en het vertrouwen in, het Fokusconcept.

 

In dat jaar, 2009, is ze tijdens een symposium van Fokus in Madurodam Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Die onderscheiding werd uitgereikt door toenmalig staatssecretaris Jet Bussemakers van VWS.

 

Wij denken met veel dankbaarheid en warmte aan haar terug en wensen de familie sterkte met het verwerken van dit verlies.

Jeroen Lambriks, voorzitter Raad van Bestuur

 

 

Meer nieuws