Voor wie en kosten?

Om mogelijk voor een Fokuswoning in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden:

  • u hebt een (zware) lichamelijke handicap of een somatische aandoening/beperking;
  • u bent aangewezen op een rolstoeldoorgankelijke woning. (Er hoeft bij een op redelijke termijn voorzienbare rolstoelafhankelijkheid, bijvoorbeeld als gevolg van een progressieve ziekte, op het moment van aanvraag van een indicatie nog geen sprake te zijn van (volledige) rolstoelafhankelijkheid.);
  • u bent aangewezen op ten minste vijf uur oproepbare ADL-assistentie per week t.b.v. de indicatiestelling;
  • u bent voldoende sociaal zelfredzaam om zelfstandig te wonen, zelfstandig assistentie op te roepen en aanwijzingen te geven. Dit betekent dat als u begeleiding nodig heeft bij het aanbrengen van structuur of het voeren van regie, Fokus niet passend voor u is.


Om een Fokuswoning toegewezen te krijgen geldt een leeftijdsgrens van minimaal 18 jaar oud. U kunt in een Fokuswoning wonen met uw partner, gezin en/of huisdieren.

 

Alleen als u aan alle voorwaarden voldoet, komt u mogelijk in aanmerking voor een Fokuswoning. Twijfelt u? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Bekijk hier alle informatie rondom de aanmelding bij Fokus.

 

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Fokus.

 

Kosten

De cliënt huurt de Fokuswoning van een woningcorporatie. Ondanks de extra vloeroppervlakte betalen cliënten de reguliere huur. De huurtoeslagregeling van de Belastingdienst is ook op Fokuswoningen van toepassing. De kosten voor de ADL-assistentie worden vanuit een specifieke subisidieregeling betaald en rechtstreeks aan Fokus vergoed.

 

Klik hier als u meer wilt weten over de kosten.