Links

Op deze pagina staan links naar uiteenlopende websites die mogelijk interessant kunnen zijn. Fokus is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die sites. Weet u een interessante website, wilt u uw eigen site hier vermeld hebben of wilt u op uw website een link naar Fokus plaatsen? Laat ons dit dan weten via het contactformulier.

 

Organisaties in de keten 

 

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) stelt sinds 2005 alle indicaties voor langdurige zorg.

 

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is de branche-organisatie van de zorgverzekeraars. Bij ZN zijn alle zorgverzekeraars in Nederland aangesloten.

 

Informatie over de Wet langdurige zorg vind u op de website van de Rijksoverheid.

 

Cliënten- en patiëntenorganisaties en belangenbehartigingsorganisaties 

 

De CRF is een medezeggenschapsorgaan van de Stichting Fokus Exploitatie.
De raad behartigt de belangen van de cliënten en adviseert de raad van bestuur over zaken die de cliënten direct of indirect raken.

 

Van en voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

 

Startpagina met gecategoriseerde informatie voor mensen met een handicap.

 

Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

 

Platform van organisaties van mensen met een handicap of chronische ziekte in de stad Utrecht.

 

De Gehandicaptenraad Brunssum heeft tot doel de belangen te behartigen van mensen met een beperking bij de gemeente Brunssum en alle andere relevante instellingen en organisaties.

 

Zorgbelang zet zich op landelijk èn regionaal niveau in voor de belangen van zorgvragers door het verzamelen van ervaringen en standpunten over onderwerpen die met zorg te maken hebben.

 

Organisaties en websites die dienstverlening bieden of tips geven aan mensen met een handicap 

 

MEE kan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte helpen bij vragen op het gebied van onderwijs, opvoeding, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer en vrije tijd.

 

Compleet overzicht van aangepast woonaanbod landelijk, inclusief Fokuswoningen.

 

De Zonnebloem organiseert activiteiten voor mensen met een fysieke beperking.

 

 

 

Intermobiel zet zich in voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte d.m.v. lotgenotencontact, kennis- en ervaring uitwisseling en belangen behartiging. Intermobiel legt de nadruk op wat je allemaal nog wel kunt als je een handicap hebt.

 

Verminder beperking

Deze website is een digitale ontmoetingsplek voor mensen met een lichamelijke beperking en elke hulpgever voor tips, vragen, behoeften aan innovaties en handige informatiebronnen en waar je anderen kan helpen door zelf positieve bevindingen toe te voegen. Een initiatief van enkele cliënten van Fokus.