14 januari 2021

De raad van toezicht van Fokus heeft Astrid Boere per 25 januari 2021 benoemd tot waarnemend bestuurder van Fokus. Astrid neemt waar totdat er een definitieve opvolger voor vertrekkend bestuurder Jeroen Lambriks is aangesteld. De wervingscampagne hiervoor loopt momenteel. Gesprekken vinden eind januari plaats en – rekening houdend met een opzegtermijn – is de aanstelling van een nieuwe bestuurder aan de orde in het tweede kwartaal van 2021.

Astrid Boere is sinds september 2016 werkzaam bij Fokus als (regio) directeur ADL-assistentie. Ze geeft leiding aan de regio Midden/West. Voordat ze bij Fokus kwam heeft ze in verschillende managementfuncties gewerkt in andere zorgorganisaties. De raad van toezicht heeft bewust voor een interne kandidaat gekozen, omdat daarmee de voortgang en richting van werkzaamheden zoals opgenomen in het tweejarenplan en de begroting het beste gewaarborgd zijn.

Zoals bekend vertrekt Jeroen Lambriks. Hij begint op 1 februari als bestuurder bij Amstelring, een organisatie in de ouderenzorg in Amsterdam en omstreken.

De raad van toezicht bedankt Jeroen voor zijn inzet en verdiensten voor Fokus en wenst Astrid de komende periode succes als waarnemend bestuurder.

 

 

 

Meer nieuws