06 februari 2017

Maak kennis met het Fokuswonen tijdens de open dag van Fokus Leeuwarden Camminghaburen, op zaterdag 11 maart. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een ernstige fysieke beperking mogelijk door in aangepaste woningen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing van de cliënt.

 

Fokus biedt met de open dag belangstellenden de kans kennis te maken met het Fokuswonen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor bijvoorbeeld mensen met een fysieke beperking en hun familieleden, omwonenden van het project, verwijzers, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning en de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, praten met medewerkers en cliënten, en verder alle informatie krijgen die ze willen. Ook kunnen bezoekers ervaren hoe het is om met een tillift verplaatst te worden.

 

De open dag in Leeuwarden 11 maart is in en om de ADL-eenheid (hulppost) van het Fokusproject aan de Lieuwenburg 107 in Leeuwarden. De open dag wordt gehouden van 12.00 - 17.00 uur.

 

Het Fokusproject in Leeuwarden ligt in de rustige buitenwijk Camminghaburen, op ongeveer vijf kilometer van het stadscentrum en vlakbij recreatiegebied De Groene Ster. De wijk is tussen 1977 en 1996 gebouwd, heeft veel groen, ligt aan het water en heeft een eigen treinstation. Ook heeft de wijk goede voorzieningen op het gebied van gezondheid en onderwijs. Door de wijk loopt een kunstroute en het Groenesterpad. Dit fietspad komt uit bij recreatiegebied de Groene Ster. De dertien drie- en vierkamerappartementen liggen boven de winkels in het grote winkelcentrum. Alle woningen hebben een balkon. Bij het complex is een ruime, eigen parkeerplaats voor bewoners en bezoekers.

 

Momenteel zijn enkele woningen direct beschikbaar. Deze kunt u tijdens de open dag ook bezichtigen.

 

 

Meer nieuws