Aanmelden

 

Heeft u interesse in een Fokuswoning? Op deze pagina informeren we u over de manier waarop de aanmelding voor een Fokuswoning in zijn werk gaat.

 

> Kijk of u in aanmerking komt voor een Fokuswoning

Alleen als u voldoet aan de voorwaarden kunt u in aanmerking komen voor een Fokuswoning. Klik hier voor deze voorwaarden.

 

> Vul het aanmeldingsformulier in

Indien u aan de voorwaarden voldoet en zich wilt aanmelden voor de wachtlijst voor het Fokuswonen, dan verzoeken we u het aanmeldingsformulier in te vullen. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

 

> Afronden van de aanmelding

Op basis van het aanmeldingsformulier neemt het servicepunt contact met u op. Zij beoordelen of u inderdaad aan de voorwaarden voldoet en geven aan welke aanvullende documenten u eventueel nog aan moet leveren.

 

> Aanmelding voltooid

Als blijkt dat Fokuswonen met ADL-assistentie goed bij uw assistentievraag past en u aan de voorwaarden voldoet, wordt u ingeschreven bij Fokus. U staat dan op de wachtlijst.

 

> Aanmelding geen garantie op een woning

Uw aanmelding is geen garantie dat u een Fokuswoning krijgt toegewezen.Op het moment dat u daadwerkelijk belangstelling voor een specifieke Fokuswoning toont en deze ook krijgt toegewezen, wordt nogmaals beoordeeld of u nog steeds aan de voorwaarden voldoet. Als dat het geval is, sluit u een dienstverleningsovereenkomst met Fokus, tekent u bij de woningcorporatie uw huurcontract en vraagt Fokus samen met u een indicatie voor ADL-assistentie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Op de dienstverlening van Fokus zijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

> Hoe gaat het verder?

Als uw aanmelding voltooid is, en u dus bent ingeschreven en op de wachtlijst bent geplaatst, kunt u op deze site het actuele woningaanbod vinden en bij belangstelling meteen op een woning reageren. Kijk hier voor meer informatie over de woningtoewijzing.

 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Servicepunt via telefoonnummer (050) 521 72 72 of servicepunt@fokuswonen.nl.