19 mei 2022

 

Update 19 mei 2022:

Er wordt volop gewerkt aan het nieuwe project in Emmeloord! Een nieuw Fokusproject waar we anno nu aan werken? Jawel! Het huidige project Emmeloord Revelsant bestaat al sinds 1981. Vanwege toekomstige renovatieplannen, waarbij flinke overlast verwacht werd voor cliënten, is door corporatie Mercatus in overleg met cliënten het idee ontstaan en uitgewerkt om elders nieuwbouw te realiseren. En dat wordt nu ook daadwerkelijk gerealiseerd!

Op de locatie Paardenmarkt, hartje centrum van Emmeloord, is gestart met de bouw van 59 appartementen, waaronder 15 Fokuswoningen en een ADL-eenheid.

 

Alle zittende huurders van de huidige Fokuswoningen gaan straks verhuizen, inclusief het huidige team medewerkers van Fokus. Woningcorporatie Mercatus is in samenwerking met Fokus in contact met alle clienten om deze overgang in goede banen te leiden. Vanuit collectieve voorzieningen van Fokus wordt ondersteuning geboden aan de bouwers van dit nieuwe Fokusproject. Daarnaast is ook een interne projectgroep opgestart om te zorgen voor een goede voorbereiding op deze overgangssituatie. Anders dan bij eerdere nieuwbouwprojecten, gaat in dit geval een compleet Fokusproject vol draaiend van oud naar nieuw. Dat wordt een logistiek hoogstandje.

We verwachten, als er niets tegenzit in de bouwfase, dat de deuren in het najaar van 2023 geopend kunnen worden van dit nieuwe Fokusproject Emmeloord Paardenmarkt.

 

Oplevering wordt in 2023 verwacht. Klik hier voor de bewonersbrochure en bekijk de artist impression hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerdere bericht 28 juni 2021`:

Fokus in Emmeloord gaat verhuizen! Het duurt nog even, maar in het nieuwbouwproject op de Paardenmarkt realiseert woningcorporatie Mercatus in samenwerking met Mateboer Groep B.V. en KHV Architecten twee woongebouwen met daarin 59 sociale huurappartementen. Onderdeel van de nieuwbouw zijn vijftien nieuwe Fokuswoningen. Goed nieuws voor onze cliënten en medewerkers in Emmeloord! Klik hier voor een nieuwsbericht in De Noordoostpolder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een artist impression van de geplande nieuwbouw

 

 

Meer nieuws