01 maart 2021

GRONINGEN - De raad van toezicht van Fokus heeft Marco van Es aangesteld als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Fokus. Van Es begint op 1 mei aanstaande. De 42-jarige Van Es is afkomstig uit Rotterdam en momenteel regiodirecteur bij de Koninklijke Auris Groep. Dat is een organisatie waar mensen die doof of slechthorend zijn en mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben een beroep op kunnen doen. Marco van Es is de opvolger van Jeroen Lambriks, die op 1 februari afscheid nam en nu werkt bij Amstelring. Fokus maakt al ruim 45 jaar onafhankelijk en zelfstandig wonen en leven voor mensen met een zware fysieke beperking mogelijk.

 

Marco van Es begon ooit in de geestelijke gezondheidszorg, waarna hij zich als zorgmanager heeft toegelegd op de (innovatieve) bedrijfsvoering en financiering van diverse onderdelen van de gezondheidszorg. Hij heeft inmiddels jarenlange ervaring binnen de non-profit sector. Momenteel is hij regiodirecteur bij de Koninklijke Auris Groep. De nieuwe bestuurder kijkt uit naar zijn rol bij Fokus, waarin hij zich zal gaan bezighouden met uitdagingen op het gebied van het verder expliciteren van de besturingsfilosofie, de doorontwikkeling van zelforganisatie, de krapte op de arbeidsmarkt en het verder realiseren van een ingezette digitale transitie.

 

Marco van Es over zijn benoeming: ‘Vrijheid en gewoon leven met een fysieke beperking, waarbij je ondersteund wordt op een manier die jezelf bepaalt: wat, wanneer en hoe. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het helaas nog niet. Ik ben onder de indruk dat Fokus dit daadwerkelijk mogelijk maakt en ik ben ongelofelijk trots dat ik mij hiervoor hard mag gaan maken in de rol van bestuurder’.

 

Mike Leers, voorzitter van de raad van toezicht, is verheugd over de aanstelling: ‘Marco past uitstekend bij Fokus. Hij omarmt de context en eigen regie van onze cliënten, heeft een duidelijke visie en voelt de benodigde en ingezette koers van Fokus goed aan. We kijken uit naar een goede samenwerking’.

 

Fokus maakt ´gewoon leven´ mogelijk voor mensen met een zware fysieke beperking, door assistentie te verlenen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), in een aangepaste woning. Die assistentie wordt op afroep en op aanwijzing van cliënt verleend vanuit een nabijgelegen ADL-eenheid (hulppost), 24 uur per dag en zeven dagen per week. De cliënt bepaalt wanneer en waarvoor hij of zij assistentie oproept en heeft dus volledig de regie.

 

 

 

 

 

Meer nieuws