Emmeloord Paardenmarkt (Flevoland)

Provincie: Flevoland
Wooncorporatie Mercatus
Totaal aantal woningen: 15
waarvan beschikbaar: 2

Mercatus heeft in 2023 nieuwbouw in Emmeloord gerealiseerd. Er zijn twee appartementengebouwen midden in het centrum van Emmeloord gebouwd, op het oude parkeerterrein 'Paardenmarkt' (tussen de Noordzijde en de Bumalaan). De nieuwbouw bestaat uit 59 moderne duurzame appartementen, verspreid over vier woonlagen. Alle apartementen hebben drie kamers, een balkon of terras, een inpandige berging in het appartement én een berging van circa 5 m2 op de begane grond. Van de 59 appartementen zijn er 15 zogenoemde Fokuswoningen. De nieuwbouw is door Fokus in januari 2024 in gebruik genomen.

 

Bij de bouw van het nieuwe appartementencomplex is veel aandacht geweest voor milieu en duurzaamheid. Zo zijn er duurzame en hernieuwbare materialen gebruikt, is er veel groen gerealiseerd en zijn de woningen energiezuinig. De woningen hebben geen gasaansluiting. Het complex voorziet deels zelf in de energievoorziening met behulp van zonnepanelen. Woningen zijn goed geïsoleerd. Alle woningen hebben vloerverwarming. Bovendien zijn de woningen voorzien van een modern ventilatiesysteem.

 

Er is naast duurzaamheid ook aandacht voor veiligheid. Zo zijn portiek, galerijen en binnenterrein goed verlicht en voldoet het gang- en sluitwerk aan het politiekeurmerk Veilig wonen. De centrale hal is alleen met sleutel toegankelijk; woningen hebben een videofoon-verbinding met de buitendeur. Fokuswoningen zijn bovendien met een alarm-intercom-systeem rechtstreeks verbonden met de ADL-eenheid (hulppost), van waaruit Fokus de assistentie op afroep verleent.

 

De Fokuswoningen zijn verder uiteraard volledig rolstoeldoorgankelijk en deels aangepast. Voor overige benodigde woningaanpassingen kan de bewoner bij de Wmo terecht. 
Terug naar woningaanbod