Emmeloord Paardenmarkt (Flevoland)

Provincie: Flevoland
Wooncorporatie Mercatus
Totaal aantal woningen: 15
waarvan beschikbaar: 1

Nieuwbouw Fokus Emmeloord Paardenmarkt

Mercatus heeft in 2023 nieuwbouw in Emmeloord! gerealiseerd. Er zijn twee appartementengebouwen midden in het centrum van Emmeloord gebouwd, op het oude parkeerterrein 'Paardenmarkt' (tussen de Noordzijde en de Bumalaan). De nieuwbouw bestaat uit 59 moderne duurzame appartementen, verspreid over vier woonlagen. Alle apartementen hebben drie kamers, een balkon of terras, een inpandige berging in het appartement én een berging van circa 5 m2 op de begane grond. Van de 59 appartementen zijn er 15 zogenoemde Fokuswoningen.  

 

Bij de bouw van het nieuwe appartementencomplex is veel aandacht voor milieu en duurzaamheid. Zo zijn er duurzame en hernieuwbare materialen gebruikt, wordt er veel groen gerealiseerd en zijn de woningen energiezuinig. De woningen hebben geen gasaansluiting. Het complex voorziet deels zelf in de energievoorziening met behulp van zonnepanelen. Woningen zijn goed geïsoleerd. Alle woningen hebben vloerverwarming. Bovendien zijn de woningen voorzien van een modern ventilatiesysteem.

 

Er is naast duurzaamheid ook aandacht voor veiligheid. Zo zijn portiek, galerijen en binnenterrein goed verlicht en voldoet het gang- en sluitwerk aan het politiekeurmerk Veilig wonen. De centrale hal is alleen met sleutel toegankelijk; woningen hebben een videofoon-verbinding met de buitendeur. Fokuswoningen zijn bovendien met een alarm-intercom-systeem rechtstreeks verbonden met de ADL-eenheid (hulppost), van waaruit Fokus de assistentie op afroep verleent.

 

De Fokuswoningen zijn verder uiteraard volledig rolstoeldoorgankelijk en deels aangepast. Voor overige benodigde woningaanpassingen kan de bewoner bij de Wmo terecht. 

 

In januari 2024 verhuizen de Fokuscliënten van het huidige project Emmeloord Revelsant naar de nieuwe locatie Fokus Emmeloord Paardenmarkt!  Nog niet alle nieuwe appartementen voor Fokus zijn al toegewezen. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op via wonen@fokuswonen.nl of reageer op de beschikbare woningen op deze site. 

 

Klik hier voor de brochure van Mercatus over de nieuwbouw! 
Terug naar woningaanbod