Door Sanne, ADL-assistent

 

'Ik heb heel wat anders gestudeerd d

Toen ik na mijn studie voor sport docent aan het CIOS opzoek was naar een baan was dat toch iets moeilijker dan verwacht. Vaak kreeg ik te horen dat ik te weinig ervaring had, maar ja, hoe kom je aan ervaring als je net van school komt? Je kunt je voorstellen dat je dan op een gegeven moment er wel een beetje klaar mee bent.

 

Maar goed, opgeven staat niet in mijn woordenboek en ik ging door met mijn zoektocht naar een baan. Na een zoektocht van een half jaar en zo veel afwijzingen verder sloeg ik het plaatselijke suffertje open en zag een oproep staan van Fokus.

“Wij van team Elst zijn opzoek naar nieuwe collega’s”

 

De zorg heeft mij altijd getrokken en ben ik dus Fokus gaan googlen. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Fokus gehoord en ik denk met mij vele anderen. Best raar eigenlijk want ik woon gewoon hier in de buurt en heb nooit iets gezien of over gehoord. Maar goed, eenmaal op de site werd ik gelijk enthousiast! Een zorginstelling waar je zonder zorg ervaring of diploma aan de slag kunt, wauw dat hoor je niet vaak.

In het plaatselijk suffertje stond dat er een infodag in Elst was waar ik me dan ook meteen voor heb aangemeld. Tijdens deze info dag werd er verteld door mensen in het werkveld vanuit allerlei verschillende functies hoe Fokus in elkaar zit en dan specifiek voor het project Elst. Zo als ik ben, ging ik toch nog even vragen hoe het nou zit als je geen ervaring of diploma hebt.

 

Na een weekje ging toch echt mijn sollicitatie de deur uit en al snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Eindelijk iets positiefs en niet meteen het ‘te weinig ervaring’ verhaal.

 

Inmiddels werk ik nu 2 jaar met veel plezier bij Fokus Elst Westeraam. Zonder ervaring en zonder een zorg diploma van tevoren!

Dus heb jij aanleg voor de zorg en altijd al in de zorg willen werken? Wat houd je nog tegen? Ga eens kijken wat Fokus is en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!