Door: Gerrit Jan Tempelman

 

Beste assistenten,

 

Ik ben altijd blij als jullie binnenkomen. Jullie mogen mij ook wel, geloof ik. We maken samen soms de leukste grappen. Lol in leutertaal. Want voor jullie kan ik nu eenmaal niets verborgen houden. Jullie hebben mij van top tot teen gezien, in heel mijn lijf en leden. Terwijl ik nat en naakt voor jullie zat. Het moet geen gezicht zijn geweest. Als ik jullie was, had ik mijn blik allang afgewend. Maar jullie sluiten je ogen niet. Jullie helpen me keurig in de kleren. Al vond je dat de eerste keer best spannend, gaven jullie soms later toe. Dat kan ik me best voorstellen. Ik doe het jullie niet na. Maar jullie doen het wel. Want dat is jullie werk. Jullie hebben een beroep dat ik bewonder.

 

Intermezzo

Fijn dat ik dit zo tegen jullie kan zeggen, beste assistenten. Want we hebben vaak heel goede gesprekken. Vaak raken we niet uitgepraat en moeten jullie al snel weer weg. Soms valt er ook een stilte. Omdat woorden juist tekortschieten. Van die stilte maak ik even later dan maar een muzikaal intermezzo. Dan zet mijn telefoon de toon. Daar genieten jullie van. En dat doet me goed.

 

Afstand

Maar zelf komen jullie ook vaak heel dichtbij, daar op dat kleine toilet van mij. Op die momenten ruiken jullie vaak frisser dan ik. Daarna nemen jullie met een paar stappen weer gepaste afstand. Want jullie moeten verder. Net zolang tot je weer terugkomt.

 

Drankje

Ooit zal ik misschien degene zijn die vertrekt, beste assistenten. Misschien komen we elkaar dan nog eens tegen. Dan drinken we er eentje, wat mij betreft. Gewoon, als gelijken. Dan houd ik wel graag mijn kleren aan. Maar voor nu mogen jullie mij onder vier ogen zien zoals ik ben, in heel mijn lijf en leden. Omdat jullie het zijn. Bedankt, beste assistenten. Bedankt voor jullie hulp.

 

Hartelijke groet,

Client 15 uit Emmeloord