30 april 2018

Maak kennis met Fokus tijdens de open dagen op zaterdag 26 mei in Groningen, Maastricht en Zaandam

 

Maak kennis met het Fokuswonen op zaterdag 26 mei! Dat kan door op die dag één van onze projecten te bezoeken. Je bent 26 mei welkom bij Groningen Stadswerf, Maastricht Annadal en Zaandam De Waaier! Check hieronder voor alle info.

 

Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met en ernstige fysieke beperking mogelijk door in aangepaste woningen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing van de cliënt.

 

Fokus biedt met de open dagen belangstellenden de kans kennis te maken met het Fokuswonen. De open dagen zijn vrij toegankelijk en interessant voor bijvoorbeeld mensen met een fysieke beperking en hun familieleden, omwonenden van het project, verwijzers, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning en de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, praten met medewerkers en cliënten, en verder alle informatie krijgen die ze willen.

 

Groningen Stadswerf

De open dag in Groningen is op 26 mei van 12.30 - 16.30 uur in en om de ADL-eenheid (hulppost) van het Fokusproject aan de Kraanvogelstraat 72 in Groningen. Fokus Groningen Stadswerf telt zestien aangepaste woningen. Wonen aan het water, op een steenworp afstand van de gezelligheid en de voorzieningen van de binnenstad; dat is Stadswerf. Stadswerf ligt daar waar het Van Starkenborghkanaal het Oosterhamrikkanaal kruist. Op de hoek van de Kraanvogelstraat en Paradijsvogelstraat staat het 'Pakhuis' gerealiseerd, een modern appartementencomplex van acht woonlagen. In het 'Pakhuis' zijn zestien Fokuswoningen gevestigd: acht woningen met vier kamers en acht woningen met drie kamers. De woningen hebben een ruime woonkamer, grote slaapkamers en een serre.

 

Maastricht Annadal

In Maastricht wordt de open dag gehouden op 26 mei van 11.00 - 16.00 uur in en om de ADL-eenheid aan de E. Gruyterstraat 18/A. Fokus Maastricht Annadal omvat vijftien ruime woningen van Woonpunt met drie of vier kamers en een tuin of balkon. Het complex heeft daarnaast ook nog een terras en een binnentuin voor gezamenlijk gebruik. De woningen liggen verspreid in het gebouw in een rustige straat nabij een groot winkelcentrum. De directe omgeving is van alle gemakken voorzien en het gezellige centrum van Maastricht ligt op ongeveer twee kilometer.

 

Zaandam De Waaier

Op 26 mei bent u tussen 13.00 - 16.00 uur welkom op de open dag van Zaandam, aan de Jan Bonekampstraat 42. Fokus Zaandam De Waaier bestaat uit twaalf volledig aangepaste woningen met drie of vier kamers, van woningcorporatie ZVH. Ze zijn gevestigd in een appartementengebouw dat aan een rustig hofje, vlakbij het centrum van Zaandam ligt. De wijk is modern en voorzien van alle denkbare faciliteiten. Zaandam is onderdeel van de gemeente Zaanstad en ligt aan weerszijden van de Zaan.

 

Bij deze projecten zijn enkele woningen per direct beschikbaar. Deze kun je tijdens de open dag ook bezichtigen. Klik voor info over het desbetreffende Fokusproject op bovenstaande link. We heten je graag van harte welkom in Groningen, Maastricht of Zaandam. Aanmelden is niet nodig, dus graag tot op de open dag!

 

 

Meer nieuws