10 april 2015

Open dag Fokus Zwolle Stadshagen op 18 april

 

Fokus Zwolle Stadshagen organiseert op zaterdag 18 april een open dag voor iedereen die kennis wil maken met het Fokuswonen. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een fysieke beperking mogelijk, door in een aangepaste woning assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. De open dag is van 10.00 – 14.00 uur bij Fokus, Frankhuizerallee 488 in Zwolle.   

 

Fokus wil met de open dag iedereen die geïnteresseerd is in het Fokuswonen, de kans bieden een kijkje ‘in de keuken’ te nemen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor mensen met een fysieke beperking en hun familie, zorgprofessionals, omwonenden van het Fokusproject en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een beschikbare Fokuswoning bezichtigen en terecht in de ADL-eenheid (hulppost) waar medewerkers klaarstaan om meer informatie te geven.

 

Fokusproject Zwolle Stadshagen is gevestigd in het appartementengebouw Belvédère, op de hoek van de Frankhuizerallee en de Bélverdérelaan. Hierin liggen zestien ruime Fokuswoningen: 12 driekamerwoningen en 4 vierkamerwoningen met tuin of balkon. Deze ruime appartementen zijn ook geschikt voor gezinnen met opgroeiende kinderen. De wijk Stadshagen ligt op de grens tussen stad en polder, met de natuur dichtbij. Ook voorzieningen zoals basisscholen, kinderopvang, speeltuinen en de kinderboerderij liggen op een steenworp afstand. Evenals het winkelcentrum en het gezondheidscentrum

 

Over Fokus

Fokus is actief in heel Nederland. Er zijn inmiddels bijna 1400 Fokuswoningen in 99 Fokusprojecten. Fokus verleent 24 uur per dag, zeven dagen per week assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), waarbij de cliënt zelf de regie in handen heeft en als ieder ander kan deelnemen aan het maatschappelijke leven. De dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt.

 

 

Meer nieuws