25 maart 2016

Fokus Nieuwegein Fokkesteeg organiseert zaterdag 23 april van 10.00 - 16.00 uur een open dag voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Fokuswonen. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een ernstige fysieke beperking mogelijk door in aangepaste woningen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing van de cliënt.

 

De open dag op 23 april is in en om de ADL-eenheid (hulppost) van het het Fokusproject aan de Havelterschans 22 in Nieuwegein.

Fokus biedt met de open dag belangstellenden de kans kennis te maken met het Fokuswonen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor bijvoorbeeld mensen met een fysieke beperking en hun familieleden, omwonenden van het project, verwijzers, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning en de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, praten met medewerkers en cliënten, en er worden demonstraties met onder andere een tillift gegeven.

 

Fokus Nieuwegein Fokkesteeg telt vijftien grondgebonden woningen met tuin, van woningcorporatie Jutphaas wonen. De woningen hebben drie of vier kamers en liggen in de rustige woonwijk Fokkesteeg op steenworp afstand van het oude stadsdeel Vreeswijk. De wijk ligt tussen het centrale park Oudegein in het westen en het Merwedekanaal in het oosten. Voorzieningen als een buurthuis, gezondheidscentrum, warme bakker en supermarkt zijn in de directe nabijheid. De tramhalte (rolstoeltoegankelijk) brengt u zo naar het gezellige centrum van Nieuwegein of naar het bruisende Utrecht.

 

 

Meer nieuws