20 november 2016

Maak kennis met het Fokuswonen tijdens de open dag van Fokus Houten Schonauwen, op zaterdag 10 december. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een ernstige fysieke beperking mogelijk door in aangepaste woningen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing van de cliënt.

 

Fokus biedt met de open dag belangstellenden de kans kennis te maken met het Fokuswonen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor bijvoorbeeld mensen met een fysieke beperking en hun familieleden, omwonenden van het project, verwijzers, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning en de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, praten met medewerkers en cliënten, en verder alle informatie krijgen die ze willen. Ook unnen bezoekers ervaren hoe het is om met een tillift verplaatst te worden.

 

De open dag in Houten op 10 december is in en om de ADL-eenheid (hulppost) van het Fokusproject aan de Waalsteen 30 in Houten. De open dag wordt gehouden van 12.00 - 16.00 uur.

 

Fokus Houten Schonauwen omvat twaalf eengezinswoningen met een tuin. Ze zijn verspreid over drie rustige woonerven. Het oude centrum ligt op een kwartier afstand (met de rolstoel). Het nieuwe centrum (met onder andere bibliotheek, theater, stadhuis, NS-station en een groot winkelcentrum) ligt op ongeveer twintig minuten. De buurt heeft een groen aanzicht en heeft ondanks veel nieuwbouw een dorps karakter. Het project ligt aan de rand van het dorp, direct aan de rondweg. Binnen een minuut begeeft u zich tussen de boomgaarden in een prachtige landelijke omgeving. Houten is een vriendelijk dorp waar veel aandacht is voor de rolstoeltoegankelijkheid. Zo zijn er speciale uren beschikbaar in het zwembad (met vrijwilligers voor aan- en uitkleden), is het NS-station goed toegankelijk en worden winkels elk jaar door een aantal rolstoelgebruikers getest.

 

 

Meer nieuws