16 mei 2014

12 mei 2014 ontving Johan Bandsma de sleutel van zijn gloednieuwe Fokuswoning,. uit handen van Jeriça Hartholt, bestuurder van woningcorporatie Accolade. Hij gaat wonen in de markante toren aan de Nieuwburen in Heerenveen. Het gebouw bestaat uit zestien Fokusappartementen, 34 huurwoningen en vijf koopwoningen. Er zijn nog enkele aangepaste woningen en koopwoningen beschikbaar.

 

Zelfstandig wonen met assistentie op afroep en aanwijzing

Johan Bandsma wenste al lange tijd een woning voor zichzelf. Door zijn lichamelijke beperking was een eigen woning niet zomaar geregeld. Hij is erg blij dat zijn wens via Fokus in vervulling is gegaan. ‘Dit Fokusproject geeft mij de mogelijkheid zelfstandig te wonen met de assistentie die ik nodig heb’. De woning is helemaal aangepast aan Bandsma. De keuken, badkamer en het toilet zijn aangepast. Daarnaast is het gebouw makkelijk toegankelijk voor een rolstoel. Zo kan hij zelfstandig wonen en zelf de regie houden over zijn leven.

 

Nog enkele Fokuswoningen beschikbaar

De Fokusappartementen zijn bestemd voor mensen met een fysieke beperking. Veel huurders van deze woningen zijn rond de dertig jaar en komen uit de omgeving van Heerenveen. Ze hebben lang op dit project gewacht. In het woongebouw is een hulppost (ADL-eenheid) van Fokus. De cliënten kunnen via een alarm-intercomsysteem 24 uur per dag assistentie van Fokus oproepen. Er zijn nog enkele Fokuswoningen beschikbaar.

 

Het nieuwe eiland

Eiland Nieuwburen is een nieuw schiereiland vlak bij het centrum. Het project is gebouwd in opdracht van Accolade. Het ligt aan de rand van Sportstad. Het eiland wordt ingericht met veel groen en een steiger. Het is omgeven door een brede waterzoom. Deze plek biedt een rustige woonomgeving in hartje Heerenveen.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.eilandnieuwburen.nl of www.accolade.nl. Voor informatie over de Fokuswoningen kan gebeld worden met (050) 521 72 72.

 

Jeriça Hartholt van Accolade feliciteert Johan Bandsma met zijn Fokuswoning

 

 

Meer nieuws