08 november 2011

Enschede Breugelmansgaarde bestaat 25 jaar

Momenteel direct woning beschikbaar
Vrijheid en gewoon wonen voor mensen met lichamelijke handicap al 25 jaar mogelijk in Enschede

Fokus Enschede Breugelmansgaarde bestaat deze maand precies 25 jaar. Fokus biedt mensen met een ernstige lichamelijke handicap unieke mogelijkheden om zelfstandig te wonen, met 24 uur per dag assistentie op afroep en aanwijzing. Het Fokusproject is een samenwerking tussen woningcorporatie Domijn en Fokus. Fokus Enschede Breugelmansgaarde omvat vijftien aangepaste appartementen van Domijn, verdeeld over twee gebouwen. Het geheel heeft een gemoedelijke sfeer. Er zijn momenteel twee woningen direct beschikbaar!

Fokuswoningen zijn bestemd voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap die met hulp van Fokus geheel zelfstandig en in alle vrijheid kunnen wonen en leven. Fokuswoningen zijn verspreid over heel Nederland te vinden in zogenoemde Fokusprojecten. Er zijn 97 projecten in heel Nederland, waaronder dus het Fokusproject Enschede Breugelmansgaarde.

Een project bestaat uit twaalf tot twintig aangepaste woningen die gehuurd worden bij een woningcorporatie. De woningen staan op korte afstand van een hulppost (de ADL-eenheid), verspreid tussen andere woningen in een woonwijk. Vanuit de ADL-eenheid verlenen de ADL-assistenten van Fokus assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Bijvoorbeeld bij lichamelijke verzorging, eten en drinken. De cliënt roept de assistentie op wanneer hij/zij deze nodig heeft en geeft zelf aanwijzingen over wat er moet gebeuren. De assistentie is 24 uur per dag, 7 dagen per week oproepbaar. Op deze manier voert de cliënt in alle vrijheid zelf de regie over zijn of haar leven. Er gelden geen leeftijdsgrenzen voor een Fokuswoning.

Klik hier voor meer informatie over de direct beschikbare woningen.

 

 

Meer nieuws