29 januari 2014

Het voor 30 januari geplande Algemeen Overleg (AO) van de vaste commissie voor volksgezondheid van de Tweede Kamer gaat opnieuw niet door. Het AO werd reeds een aantal malen eerder uitgesteld. De ontwikkelingen in het debat over de hervorming van de langdurige zorg van 18 december 2013 zijn reden het AO nu opnieuw niet door te laten gaan. 

 

De Kamer zal met de staatssecretaris alsnog een debat voeren over het Fokuswonen zodra zijn plannen voor de toekomstige financiering bekend zijn. Zodra wij hier meer over weten melden we dat via deze site. De staatssecretaris gaf onlangs in een brief aan de Kamer te kennen dat hij tegelijk met de wetsvoorstellen voor de hervorming van de langdurige zorg met concrete voorstellen met betrekking tot de financiering van het Fokuswonen zal komen, naar verwachting medio februari dit jaar.

 

Naar aanleiding van het niet doorgaan van het Algemeen Overleg van 30 januari heeft staatssecretaris een voortgangsbrief naar de Kamer gestuurd. In die brief van 28 januari schrijft hij onder andere dat het overleg met Fokus en de Cliëntenraad 'constructief verloopt'.  Klik hier voor die brief.

 

 

Meer nieuws