Salaris, scholing en uren ADL-assistent

< vorige pagina

 

Als medewerker van Fokus val je onder de eigen Fokus-cao. Voor een ADL-assistent ligt het aanvangssalaris tussen de € 11,59 en € 15,48 bruto per uur (schaal IV aanloopschaal) en tussen de € 12,21 en 16,63 bruto per uur (schaal V functieschaal). Een ADL-assistent in opleiding start in de aanloopschaal. Je wordt ingeschaald op basis van je relevante werkervaring. De onregelmatigheidtoeslag varieert van 22-60 procent.

ADL-assistenten krijgen in de eerste twaalf maanden van het dienstverband een intern scholingstraject en werkbegeleiding aangeboden. Het werken op afroep en op aanwijzing van de cliënt vraagt specifieke kennis en vaardigheden. Aan bod komen onder andere transfertechnieken, hygiëne en de richtlijnen van Fokus. Daarom vergoeden we geheel of gedeeltelijk de studiekosten, studietijd en reiskosten. Na succesvolle afronding van het interne scholingstraject en een positieve praktijkbeoordeling, wordt het jaarcontract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd bij voldoende formatieruimte. Vanwege de interne opleiding zijn geen specifieke diploma’s nodig!

Bij Fokus zijn kleine en grotere dienstverbanden mogelijk. Daardoor is een baan bij Fokus een prima keuze als je parttime wilt werken. Vaak is je rooster een maand van tevoren bekend. Daarnaast ben je ook nog deels flexibel oproepbaar. Als ADL-assistent werk je in vroege, late en spitsdiensten. Er zijn vaste nachtdiensten. Je dient incidenteel bereid te zijn een nachtdienst te vervangen.

 

De diensten duren minimaal drie en maximaal negen uur. In je arbeidsovereenkomst staat voor hoeveel uren per maand je minimaal (= garantie-uren) in dienst bent en voor welk soort diensten je inzetbaar bent. Dit wordt zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Fokus betaalt je garantie-uren altijd uit.