Header

Arbeidsvoorwaarden

Fokus wil een aantrekkelijke werkgever zijn. Wij bieden daarom een goed arbeidsvoorwaardenpakket aan.


Salaris
Als medewerker van Fokus val je onder de eigen Fokus-cao. Voor een ADL-assistent ligt het aanvangssalaris tussen de €11,92 en €15,93 bruto per uur (schaal IV aanloopschaal) en tussen de €12,56 en €17,12 bruto per uur (schaal V functieschaal). Een ADL-assistent in opleiding start in de aanloopschaal. Je wordt ingeschaald op basis van je relevante werkervaring. ADL-assistenten hebben recht op onregelmatigheidstoeslagen (ORT) variërend van 22% tot 60%. Klik hier voor de salarisschalen.


Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering
Jaarlijks ontvang je een vakantietoeslag van 8% in de maand mei. Daarnaast hebben medewerkers die op 1 oktober in dienst zijn recht op een eindejaarsuitkering van 6,5% in de maand december.

Reiskosten
Medewerkers die meer dan 10 kilometer van hun standplaats wonen hebben recht op een tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer van €0,19/km tot het maximum van 25 kilometer (enkele reis). Medewerkers die dichterbij wonen of juist verder dan 25 kilometer mogen de kilometers waarvoor zij geen tegemoetkoming ontvangen inbrengen in ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Zie ook hieronder Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden .

Pensioen
Fokus is aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Iedere medewerker bouwt automatisch pensioen op en Fokus neemt de helft van de pensioenpremie voor haar rekening. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.pfzw.nl.

Collectieve verzekeringen
Als medewerker van Fokus kun je in 2020 deelnemen aan één van de collectief afgesloten zorgverzekeringen die wij aanbieden. Voor uitgebreide informatie over premies, voordelen en dekkingen van alle collectieve zorgverzekeringen via Fokus zie: http://medewerkers.info/fokus

 

Verlof

Naast het wettelijk vakantieverlof van 144 uur per jaar (bij fulltime aanstelling) kent Fokus ook 29 uur bovenwettelijk en 11 extra uren verlof bij fulltime toe. Bovenwettelijk verlof mag via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ook uitbetaald worden.

Voor het werken op feestdagen die niet in het weekend vallen wordt naast ORT ook compensatieverlof gegeven.

 

Scholingsmogelijkheden

Klik hier voor meer informatie over opleiden en ontwikkelen binnen Fokus.

 

Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

Ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden biedt je de mogelijkheid om je bovenwettelijk vakantie-uren en extra gewerkte uren te laten uitbetalen.

  • Je kunt het lidmaatschap van een vakbond fiscaal voordelig laten verrekenen met je salaris van december.
  • Je kunt de kilometers waarvoor je geen tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer hebt ontvangen fiscaal voordelig uitruilen met je eindejaarsuitkering.
  • De kosten van een studie of opleiding die niet volledig door Fokus wordt vergoed kun je fiscaal voordelig met je maandelijkse salaris laten verrekenen.
  • Je kunt via Fit met Fokus je sportabonnement/lidmaatschap fiscaal voordelig uitruilen.


De meest voorkomende functie is die van ADL-assistent. Klik hier voor meer informatie over salaris, scholing en mogelijke aantal contracturen.