Header

ADL-assistent

Als ADL-assistent ben je het hart van Fokus. Je werkt met en voor mensen. Assistentie verleen je altijd als er om wordt gevraagd, en anders niet. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe de assistentie wordt verleend. Als ADL-assistent zorg jij er mede voor dat mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om een zo normaal mogelijk leven te leiden, in een eigen ritme en op hun manier.

Duidelijk communiceren is dan ook waar het om draait. Goed kunnen luisteren naar de cliënt om de assistentie op aanwijzing te kunnen uitvoeren. Dat is net zo belangrijk als kennis van het uitvoeren van de persoonlijke verzorging, verpleegtechnische handelingen en het hanteren van benodigde hulpmiddelen. Het is die combinatie die bepaalt in hoeverre assistenten én Fokus slagen in hun taak. Kwaliteit, samenwerking en klanttevredenheid staan centraal in je handelen.

 

Samen met gemiddeld 20-30 andere ADL-assistenten vorm je het ADL-team van jouw Fokusproject. Het ADL-team is zelforganiserend, dat wil zeggen dat de dagelijkse gang van zaken, het roosteren, het contact met cliënten et cetera door het team zelf wordt geregeld. Per vijf tot zes Fokusprojecten is er één manager ADL-assistentie, die op afstand de rol van leidinggevende vervuld.

 

Geïnteresseerd om als ADL-assistent aan de slag te gaan? Klik dan hier om te kijken of er een vacature bij een project bij jou in de buurt is.

Fokus kent een intern scholingstraject. Voor de functie van ADL-assistent vraagt Fokus specifieke vaardigheden en een beroepshouding die past bij het verlenen van assistentie op afroep en aanwijzing.

Het programma 'Gezocht m/v' heeft een dag meegelopen als ADL-assistent. Klik hier voor de aflevering, om een goed beeld te krijgen wat de functie van ADL-assistent inhoudt.