Voor wie?

Om mogelijk voor een Fokuswoning in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden:

  • u hebt een (zware) lichamelijke handicap of een somatische aandoening/beperking;
  • u bent aangewezen op een rolstoeldoorgankelijke woning. (Er hoeft bij een op redelijke termijn voorzienbare rolstoelafhankelijkheid, bijvoorbeeld als gevolg van een progressieve ziekte, op het moment van aanvraag van een indicatie nog geen sprake te zijn van (volledige) rolstoelafhankelijkheid.);
  • u bent aangewezen op ten minste vijf uur oproepbare ADL-assistentie per week;
  • u bent voldoende sociaal zelfredzaam om zelfstandig te wonen, zelfstandig assistentie op te roepen en aanwijzingen te geven. Dit betekent dat als u begeleiding nodig heeft bij het aanbrengen van structuur of het voeren van regie, Fokus niet passend voor u is.


Fokus kent geen leeftijdsgrens voor de wachtlijst, maar om daadwerkelijk een Fokuswoning toegewezen te krijgen geldt een leeftijdsgrens van minimaal 18 jaar oud. U kunt in een Fokuswoning wonen met uw partner, gezin en/of huisdieren.

 

Alleen als u aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een Fokuswoning. Voldoet u niet aan één of meer criteria, dan heeft reageren op een woning dus ook helaas geen zin. Twijfelt u? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Bekijk hier alle informatie rondom de aanmelding bij Fokus.